Har barnet feber?

Blanke øyne, matthet og manglende appetitt er tegn på feber. Feberen kan skyldes mange ting. For eksempel nye tenner, virus, bakterier eller kanskje en barnesykdom. Feberen er kroppens måte å bekjempe infeksjoner på, og med mindre feberen er svært høy, er ikke feber noe å være nervøs for.

DRikK Mye Væske

Kanskje mangler barnet matlyst. Det gjør ikke så mye, bare du sørger for at barnet får rikelig med væske. Vann, melk, saft eller det som barnet måtte ha lyst på. Målet er at barnet skal tisse som normalt, selv om barnet kanskje har svettet mye væske ut med feberen.

TA TEMPERATUREN

Barns normale temperatur svinger fra 36,1 °C til 37,8 °C. Hvis temperaturen er høyere, har barnet feber. Temperaturen endrer seg i løpet av dagen og blir påvirket av fysisk aktivitet, hva barnet har på seg og hva barnet spiser og drikker. Derfor er det ingen grunn til å ta temperaturen hele tiden. Det kan virke mer forvirrende enn oppklarende.

Senk TEMPERATUREN

Hvis barnet har høy feber, kan det være en god idé å kle av barnet og erstatte den varme dynen med et kjølig laken. Du kan også legge kalde kluter på håndleddene til barnet for å få feberen til å falle, og for at barnet skal føle seg mer vel.

HVa er barnets allmenntilstand

Mange barn plages ikke av feber og behøver ikke å ligge i sengen. De kan godt være oppe og leke, og de sier selv fra om leken skulle bli for voldsom.

Tegn på dårlig allmenntilstand:

Hvis barnet har ett av disse tegnene, skal du kontakte lege.