Generelle smerter

Råd MOt Generelle Smerter

Utover hodepine kan Pinex (paracetamol) lindre andre generelle og lette smerter som tannpine og muskelsmerter.

Tannpine
Pinex (paracetamol) maks. 2 tabletter 3–4 ganger daglig kan hjelpe mot lette smerter fra tennene. Har du voldsomme smerter, er det en god idé å spørre tannlegen om råd.

Hvis du for eksempel skal til tannlegen for å få utført en rotbehandling, få trukket en tann eller noe annet som kan forventes å gi smerter, kan du ta 2 Pinex (paracetamol) 500mg tabletter en halv time før du går til tannlegen. Når du kommer hjem igjen, er det viktig å følge tannlegens anbefalinger om ev. å fortsette med å ta 2 Pinex (paracetamol) 500mg tabletter med 4–5 timers mellomrom for å forhindre at smertene blir så voldsomme at de ikke kan slås tilbake.

Menstruasjonssmerter
Menstruasjonssmerter skyldes sammentrekninger i livmoren, og kan variere fra kvinne til kvinne og fra menstruasjon til menstruasjon. For noen er det bare en del av dagliglivet, for andre nesten invalidiserende. Menstruasjonssmerter kan også opptre mer eller mindre voldsomt i forskjellige perioder av livet.

Hvis du lider av lette menstruasjonssmerter, kan Pinex (paracetamol) lindre smertene. Men det er alltid en god idé å snakke med legen om eventuelle andre årsaker til smertene.

Muskel- og leddsmerter
Overbelastning ved trening eller fysisk arbeid, feil arbeidsstilling eller psykiske spenninger er bare noen av forholdene som kan gi smerter i muskler og ledd. På samme måte kan spente muskler være årsak til tilbakevendende hodepine.

Det er mye du selv kan gjøre for å forebygge og avhjelpe muskel- og leddsmerter, som ikke skyldes egentlig sykdom. Øvelser, avspenning, yoga, meditasjon og mye mer. Snakk med legen din, eller les om alle mulighetene på nettet.

Pinex (paracetamol) virker smertestillende på ømme muskler og ledd.

Akutt Skade
Hvis du har fått en akutt skade, skal du holde den skadde legemsdelen i ro det første døgnet. Legg en ispose på det ømme stedet i maksimalt tyve minutter om gangen, og ikke mer enn én gang i timen. Legg ev. på kompresjon og hold den skadde legemsdelen høyt så mye du kan det første døgnet.

Hvis det er en alvorlig skade, skal du naturligvis henvende deg til lege eller legevakt.