Hodepine

HodEpine

Hodepine kan skyldes mange ting, så prøv å finne ut av hva som er årsaken til din. Hvis du har tilbakevendende hodepine, bør du snakke med lege. Det er en god idé å skrive ned når og hvor ofte du får hodepine. Det kan gi legen et klart bilde av hvor smertene stammer fra.

DRIKk Mye VANn
Væskemangel er en svært vanlig årsak til hodepine – spesielt når det er varmt. Så husk å drikke mye vann hver eneste dag. Helst mellom 1 og 1,5 liter om dagen, og gjerne mer ved høye temperaturer. Du kan få hodepine av bare en lett væskemangel. Hvis det er snakk om en mer betydelig væskemangel, kan du i tillegg til hodepinen oppleve munntørrhet, sløvhet og i noen tilfeller redusert vannlating.  

Mosjon og frisk luft
Sørg for å få frisk luft og mosjon hver dag. En ensformig arbeidsstilling i et dårlig inneklima kan lett forårsake hodepine. Reis deg opp jevnlig og strekk kroppen. Gå trappene, gå bort til kollegene i stedet for å sende en e-post, og beveg deg rundt når du snakker i telefonen.

Nattesøvn og god utlufting
Det er også viktig å få tilstrekkelig med søvn om natten, og å huske å lufte godt ut i soverommet hver dag. En god nattesøvn gir deg ikke bare energi til dagen i morgen. Den er også avgjørende for helsen din på lengre sikt.